KIRÁLYSZENTISTVÁN KÖZPONTÚ AGGLOMERÁCIÓ SZENNYVÍZTISZTÍTÁSÁNAK FEJLESZTÉSE

Üdvözöljük a " Királyszentistván központú agglomeráció Szennyvíztisztításának fejlesztése" című projekt oldalán. Honlapunkon érdekes és aktuális információkat tudhat meg a beruházásról.

Projekt adatok

Kedvezményezett neve: NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Kft. valamint Királyszentistván Község Önkormányzata és Litér Község Önkormányzata
A projekt címe: Királyszentistván központú agglomeráció Szennyvíztisztításának fejlesztése
A szerződött támogatás összeg: 402.359.193 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 90,000000 %
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.03.01.
A projekt azonosító száma: KEHOP-2.2.2-15-2016-00065


A projekt bemutatása

A projekt megvalósításának helye Magyarország, Királyszentistván és Litér települések. A projekt megvalósításával hozzájárul Magyarország Csatlakozási Szerződésben vállalt kötelezettségének megfelelően, a 2000 lakosegyenérték feletti szennyvízelvezetési agglomerációk csatornázási feladatainak, szennyvízkezelésének, korszerű iszapkezelésének és hasznosításának, valamint a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz szennyvíztisztító telepi elhelyezésének fejlesztéséhez.

Az elszámolandó csatornahálózati rekonstrukció mértéke nem haladja meg az elszámolható költségek 5 %-át. Jelen projekt a Királyszentistván központú szennyvízelvezetési agglomeráció (Veszprém megye, Veszprémi kistérség) szennyvíztisztításának megoldására jött létre.

A jelenleg hatályos Nemzeti Települési Szennyvíz-elvezetési és – tisztítási Megvalósítási Programról szóló többszörösen módosított 25/2002. (II.27.) Kormányrendelet szerint az agglomeráció 3 818 LE terhelésű, fejlesztéssel érintett területként jellemezhető 2015. december 31. kiépítési határidővel. A projekt javasolt műszaki tartalma nem tér el a 25/2002. (II.27.) Kormányrendelet szerinti besorolástól: A projekt célja a meglévő és üzemelő szennyvíztisztító telep bővítése és korszerűsítése.

A projektet Királyszentistván Község Önkormányzata, Litér Község Önkormányzata és a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság konzorciuma fogja megvalósítani legkésőbb 2018. év végéig.

Galéria